Változatos bűncselekményekkel borzolta a falubelieket egy somogyi férfi

A Marcali Járási Ügyészség lopás, rongálás és magánlaksértés miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó férfival szemben, aki egy somogyi faluban gyújtogatott, lopott és önkényesen beköltözött egy házba.

A vádirat lényege szerint a büntetett előéletű férfinak hosszabb ideje nézeteltérése volt a falubeli ismerősével. Az elkövető 2023 szeptemberében, este ismerőse házához ment, majd a magával vitt szivacsot meggyújtotta, és az ablakon lévő műanyag redőnyhöz nyomta. Miután a vádlott látta, hogy a redőny ég, távozott a helyszínről. Szerencsére a tűz rövid időn belül magától kialudt anélkül, hogy a környezetben lévő tárgyak meggyulladtak volna, de a sértettnek így is 100 000 forintot meghaladó kára keletkezett.

A vádlott rövid időn belül más bűncselekményeket is elkövetett a lakókörnyezetében. 2023 novemberében a külföldön élő sértett házának egyik ablakát benyomta, majd a sértett engedélye nélkül hosszabb ideig a lakásban tartózkodott. E mellett két alkalommal lopott is a helyi önkormányzat által fenntartott veteményes kertből. 

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására és – a bűnismétlés megakadályozása érdekében – pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.