A rendőröknek próbálták eladni a lopott, másfél milliós bontókalapácsot Gyömrőn

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitányság indított büntetőeljárást, mert egy másfélmillió forint értékű hidraulikus bontókalapács eltűnt egy kőbányai munkaterületről 2024. szeptember 15-én. A feljelentő elmondta, hogy egy közösségi média csoportban látta, hogy eladásra kínálják az ellopott gépet.

A nyomozók felvették a kapcsolatot a hirdetővel, és elmentek Gyömrőre „megtekinteni az árut”. Ott az 57 éves H. Gyula fogadta őket, aki elmondta, hogy ő a hirdető főnöke. A nyomozók kiderítették, hogy a férfi az ellopott bontókalapácsot kínálja eladásra, ezért őt elfogták, majd telefonon a hirdetés feladóját a helyszínre hívták. Két férfi jelent meg: a hirdető, a 23 éves B. Zoltán és a 25 éves P. Tamás. A nyomozók megállapították, hogy feltehetően mindannyian részt vettek a lopásban, ezért őket is elfogták.

A három férfit a rendőrök a BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, lopás bűntett gyanúja miatt kihallgatták őket, majd H. Gyulát őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. A munkaeszközt a rendőrök lefoglalták és visszaadták a sértettnek.

A nyomozók tudomást szereztek egy lopott traktorról is, amit a gyömrői helyszín közelében parkoltak le. A húszmillió forintos munkagépet 2024. augusztus 27-én, egy zuglói telephelyről lopták el, emiatt büntetőeljárás indult a BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitányságon. A kőbányai nyomozók a két ügyet egyesítették és H. Gyulát a traktor ellopása miatt is gyanúsítottként hallgatták ki.