A rendőrség nyomoz a tanítónő ellen, aki alsóneműre vetkőztetett kisdiákokat Nyírmeggyesen

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság állampolgári bejelentés alapján kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy tanító ellen. 

A nyomozás adatai szerint a pedagógus bűncselekményt megvalósító fegyelmezési módszert alkalmazott az osztályában tanuló gyerekekkel szemben. A Nyírmeggyesi Arany János Általános Iskolában tanítói munkakört betöltő köznevelési foglalkoztatott a megalapozott gyanú szerint magatartásával a kiskorúak érzelmi és erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

Az ATV Híradó riportja szerint a pedagógus méltóságában alázta meg egyik diákját, a szerinte rosszalkodó gyereket kihívta a táblához és alsóneműre vetkőztette. 

A csatornát felháborodott szülők keresték meg, akik nyáron értesültek minderről. Van olyan, aki már egy másik iskolába jár, annyira fél a megszégyenítéstől. A szülök állítják, hogy szóltak az iskola vezetésének, de az illető továbbra is az intézményben tanít. 

"Nagyon rossz érzés volt így az egész osztály előtt" - mondta el az egyik gyerek, akiknek az volt a bűne, hogy az aulában futkározott, ami nem tetszett a tanárnak, és ezért választotta a megleckéztetés ezen formáját. A diákok sokáig nem merték elmesélni a történteken.

Az egyik anya azt mondta, csak a bugyi maradhatott a gyerekén. "Szégyellte magát, hogy le kell vetkőznie, és le kellett venni a kis pólóját, és pont akkor nem volt rajta top, mikor ez megtörtént" - fogalmazott. Ő kivette a lányát ebből az iskolából. Egy másik szülő a kisfiától hallotta a történetet. "Még a kis topot is le kellett venni magáról és a kis kezével takarta a mellkasát, hogy ne szégyenüljön meg még jobban az osztály előtt. Fel voltam háborodva, és rettenetesen megrázott a dolog" - mondta. 

A nyomozó hatóság a 44 éves nőt kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének gyanújával kihallgatta, ami ellen panasszal élt. Az eljárás alatt a gyanúsított szabadlábon védekezhet.