Alig egy napig bírta szabadlábon a vesztegetés miatt elítélt veszprémi férfi, aki a sétálóutcán bántalmazta az élettársát

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 32 éves veszprémi férfinak, akivel szemben garázdaság vétsége miatt folyik büntetőeljárás.

A férfi a Veszprémi Járásbíróság által korábban kiszabott, 312 óra tartamú közérdekű munka büntetéséből hátralévő 53 órát nem akarta teljes mértékben ledolgozni, ezért felhívta a munkavégzésre kijelölt köztisztasági vállalat műszakvezetőjét, és pénzt ajánlott neki azért, hogy ennek egy részét leigazolja. A fentiek alapján a férfit mint visszaesőt a Veszprémi Törvényszék vesztegetés bűntette miatt szeptember 5-én 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és a védő enyhítésért jelentett be fellebbezést, így az nem emelkedett jogerőre. Az ítélet kihirdetését követően – a vádlott korábbi meg nem jelenése miatt elrendelt letartóztatást a védői és ügyészi indítvánnyal egyezően megszüntetve – a bíróság a terhelt bűnügyi felügyeletét rendelte el. Ezt követően a férfi másnap, 2024. szeptember 6-án az esti órákban Veszprémben, a Kossuth utcán erősen ittas állapotban szóváltásba került a szintén ittas állapotban lévő élettársával, melynek során a gyanúsított oly módon bántalmazta a nőt, hogy őt a földre lökte, majd hajánál fogva egy méteren keresztül a földön húzta, miközben kiabálva szidalmazta.

Miután a sértett a földről felállt, a gyanúsított nagy erővel ököllel arcon ütötte, melynek hatására a sértett megtántorodott, majd próbált távolodni a gyanúsítottól, azonban a gyanúsított követte, és dulakodást kezdeményezett. Ekkor a gyanúsított ismételten tépni kezdte a nő haját, mire a sértett újra a földre került. A földön hanyatt fekvő nőt a gyanúsított ismét a hajánál fogva kezdte húzni. Ekkor a helyszínen tartózkodók közbelépésére hagyott fel a gyanúsított a bántalmazással, majd őt a rendőrök a helyszínen elfogták és őrizetbe vették.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása, illetve bűnismétlés kiiktatása érdekében látta indokoltnak.

A végzéssel szemben a gyanúsított fellebbezést jelentett be, így az nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a gyanúsított a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.