Amfetamint és marihuánát árusított egy dorogi házaspár

A jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség vádiratot nyújtott be egy dorogi házaspárral szemben, akik másfél éven keresztül árultak kábítószert. 

A vádirat szerint a férfi 2022. évtől kezdődően anyagi haszonszerzés végett, rendszeresen értkesített amfetamin és marihuána tartalmú kábítószert ismerőseinek Dorogon és Esztergomban. Tevékenységében a férfinak időnként a felesége is segített, üzeneteket közvetített a férje és a vevők között, illetve a kábítószer átadásában is közreműködött. A férfi dorogi otthonában továbbértékesítési céllal közel 300 gramm amfetamin tartalmú port és 5 gramm tömegű marihuána tartalmú anyagot tartott.

Az ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Törvényszék a férfit fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra, míg a nőt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a férfival szemben 400 000 forintot meghaladó vagyonelkobzást alkalmazzon, és a lefoglalt kábítószert kobozza el.