Drogdílerekre csaptak le a rendőrök Józsefvárosban

A Blaha Lujza téren és környékén árult kristály nevű új pszichoaktív anyagot egy férfi, akit a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai augusztus 26-án fogtak el. A rendőrök nem először találtak nála néhány gramm drogot, korábban is indult ellene eljárás, mostanra azonban elég bizonyíték gyűlt össze, hogy kereskedelemmel gyanúsítsák meg. A bűncselekmény súlyosabban minősül, mert az elkövető oktatási intézmények közelében terítette az illegális anyagot. A 29 éves férfit kihallgatását követően őrizetbe vették.

Több lakossági bejelentést kaptak a kerületi rendőrök, hogy egy Bacsó Béla úti társasház valamelyik lakásából is kábítószert árulhatnak. Az augusztus 26-án adatgyűjtésre érkező rendőrök a szimatukat követve jutottak el az egyik ajtóig, ahonnan erős marihuánaszag áradt ki. A lakás átkutatásakor körülbelül negyed kilogramm kábítószergyanús növényi anyagot foglaltak le, amit szakértői vizsgálat alá vetnek. A kábítószer-kereskedelemmel megalapozottan gyanúsítható 31 éves férfit őrizetbe vették.

Továbbá a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt két nő és egy férfi ellen is folytat eljárást a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság. A széles körű adatgyűjtést követően augusztus 10-én a Kőris utcában ütöttek rajta egy középkorú férfin és élettársán, valamint egy 27 éves nőn, akik tevékenységüket összehangolva, hosszabb ideje árulhattak kokaint, amfetamint és marihuánát – főleg a kerületben. Mindhármukat őrizetbe vették, a tőlük lefoglalt mintegy 30 adag kábítószergyanús anyagot szakértők vizsgálják. 

A józsefvárosi rendőrök kezdeményezték mind az öt gyanúsított letartóztatását. Kihallgatták a dílerek vásárlóit is, velük szemben kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, ők szabadlábon védekezhetnek. (police.hu)