Dróntól a babakocsiig mindenre pályázott a budapesti besurranó tolvaj

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt és fegyházbüntetést indítványozott egy 44 éves besurranó tolvaj ellen, aki utolsó szabadulását követően ismét lopássorozatba kezdett.

A vádirat lényege szerint a férfi 2023 januárjában szabadult többszörös visszaesőként kapott börtönbüntetéséből, majd rá pár hónapra ismét besurranva lopott. Az elkövető kihasznált kulcsra nem zárt bejárati ajtót, építési munkálatok miatt nyitva hagyott társasházi bejáratot is. Egy XIV. kerületi társasház mélygarázsába úgy jutott be autóval, hogy éppen valaki hazatért és a férfi őt követte, majd egy le nem zárt gépkocsiból notebookot, egy tárolóból táskát és bőröndöt vitt el. Ezek mellett a hónapokon át tartó sorozat alatt lopott még pénzt, egy drónt és egy babakocsit is.

A férfit végül elfogta a rendőrség, miután egy lakó az egyik helyszínen megzavarta, aki erre megfenyegette. A bűncselekményekkel okozott több mint 3 millió forint lopási és rongálási kár egy része, egyes ellopott dolgok férfitól történt lefoglalásával megtérült.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfit mint többszörös visszaesőt üzletszerűen elkövetett lopásokkal és fenyegetéssel elkövetett zaklatással  vádolja. A kerületi ügyészség a férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, és azt, hogy a bíróság állapítsa meg, a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra. A vádlott jelenleg letartóztatásban van.