Egy machete kardlapjával ütötte agyon az élettársát egy férfi Budapesten

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben egy férfit emberölés és maradandó fogyatékosságot okozó, folytatólagosan elkövetett könnyű testi sértés bűntettével vádolnak.

A vádirat szerint a diszharmonikus személyiségszerkezetű, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező, intenzíven alkoholizáló, agresszióra hajlamos terhelt élettársi kapcsolatban élt a sértettel, akivel gyakran veszekedett és többször azzal fenyegette meg a nőt, hogy a bozótvágó késével megöli. A vádlott többször tettleg is bántalmazta a sértettet, akinek két fogát is kiverte. A bűncselekmény napján egy szóváltást követően a férfi egy machete kardjának lapjával nagy erővel nyakon és fejen ütötte a nőt, akihez – mivel az erősen vérzett – később mentőt hívott. A sértett az elszenvedett életveszélyes sérülése nyomán kialakult szövődményei miatt végül a kórházban elhalálozott.

Az ügyészség a terhelt váddal egyező beismerése esetére 14 év börtönbüntetés és 10 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy állapítsa meg a törvényszék, hogy a terhelt feltételes szabadságra nem bocsátható. Az előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, így a bíróság a bizonyítási indítványok elhangzását követően tárgyalásra utalta az ügyet.

Az eljárás 2024. november 27-én szakértők és tanúk meghallgatásával folytatódik.