Egyszerű trükk terjed a palackvisszaváltó automaták átverésére a Facebookon

Egyszerű trükk terjed a palackvisszaváltó automaták átverésére a neten. Mindössze minimális számítógépes ismeret és egy nyomtató szükséges hozzá - írja a Dívány.

A Facebookon közzétett videó a MOHU palackvisszaváltó automatáinak gyermekbetegségére hívja fel a figyelmet. Az automaták ugyanis állítólag visszaveszik a régebbi palackokat is, ha valaki vonalkódot nyomtat hozzájuk. 

A videóban egy bárki számára hozzáférhető vonalkódkészítő program segítségével alkotják újra a már 50 forintos betétdíjjal regisztrált palackok vonalkódjait. Készítője a súllyal vagy mérettel nem törődve méri le a palackon elhelyezett vonalkódot, majd a honlap segítségével generál egyet. Ezt később kinyomtatja a megfelelő méretre formázva, és felragasztja a régi palackra. Állítása szerint az automaták így elfogadják azt, és jár érte az 50 forintos betétdíj.

A vonalkód elkészítése valóban bármely ingyenes, neten fellelhető generátorral lehetséges, azonban hogy valóban elfogadják-e az automaták az így meghekkelt palackokat, az egyértelműen nem derült ki.