Élettársa komáromi ingatlanában tárolta a drogot a többszörös visszaeső férfi, 12 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság

A Tatabányai Törvényszék kábítószer birtoklásának bűntette és más bűncselekmény miatt indult ügyben tartott nyilvános, folytatólagos tárgyaláson hozott ítéletet. A bíróság a vádlottat, mint többszörös visszaesőt, kábítószer birtoklásának bűntette és felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt – halmazati büntetésül – 12 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlottat továbbá kötelezte 4 990 755 forint bűnügyi költség megfizetésére, valamint megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért jelentett be fellebbezést, az ügyész 3 napot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2022. március 16-át megelőzően, ismeretlen személytől megszerzett 1746 darab, összesen 777,88 gramm nettó tömegű sárga színű tablettát, 119,68 gramm nettó tömegű sárga színű tabletta törmeléket, valamint 1272,57 gramm tömegű amfetamin és kreatin tartalmú, por állagú anyagot. 

A vádlott a tablettákat és tabletta darabokat tartalmazó két csomagot az élettársa tulajdonát képező, tartózkodási helyéül szolgáló komáromi családi ház padlásán, míg a por állagú anyagokat tartalmazó két csomagot a ház garázsában lévő fagyasztóládában tartotta. A rendőrök a 2022. március 16-án foganatosított házkutatás során megtalálták és lefoglalták az elrejtett csomagokat. A kábítószerek összesített tiszta hatóanyag tartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak 352,5 %-a.

A vádlott 2022. május 23-át megelőzően, ismeretlen személyt arra bírt rá, hogy hamis román személyi igazolványt készítsen számára annak érdekében, hogy a folyamatban lévő büntetőügyeiben várható, és a már kiszabott szabadságvesztés büntetések végrehajtása elől külföldre szökhessen. A vádlott ezt a hamis közokiratot a 2022. május 23-i előállítása alkalmával – a bűncselekmény leplezése érdekében – a Komáromi Rendőrkapitányság mosdójában a wc lefolyóba dobta.