Féltékenysége miatt akarta elvágni élettársa torkát egy férfi Pécelen

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki késsel üldözte élettársát azért, hogy elvágja a torkát. Csak a szerencsén és a sértett életösztönén múlott, hogy az elkövető tettét nem fejezte be.

A vádirat szerint az elkövető és a sértett élettársak, de a kapcsolatuk 2023 júliusára megromlott. A féltékeny férfi meggyőződése volt, hogy a nő megcsalja.

A vádlott 2023. július 15-én, éjszaka, ittasan érkezett a sértett péceli ingatlanjába. A hálószobában a nőt hajánál fogva lerántotta az ágyról, majd testszerte ütlegelte, azt hangoztatva, hogy megöli. A bántalmazás után - amely látható sérülést nem hagyott - még a férfi kért telefonon rendőri segítséget, mert állítása szerint a nő fia őt meglopta. A kiérkező rendőröknek a sértett nem számolt be a verésről de kérte, hogy távolítsák el a férfit a házból, mert nincs bejelentve. A rendőri felszólításra a férfi elhagyta az ingatlant.

Még ugyanazon az éjjelen a vádlott visszatért, és a nappaliban közölte a sértettel, hogy elvágja a torkát. A nő kimenekült a házból, de az utcán elbotlott és elesett. Ekkor érte utol őt a vádlott, egy 19 cm pengehosszúságú kést a nyakához nyomott, és egy vágást ejtett a sértett nyakán. A vágást megérezve a nő könyörögött a férfinak, hogy adjon neki még egy percet. A nő kihasználta, hogy a vádlott engedett a szorításán, így elfutott a közeli erdő-fás terület irányába, ahol a férfi nem találta meg.

Később - mikor a vádlott feladta a sértett keresését és távozott - a nő előbújt, és a szomszédjától kért segítséget, aki értesítette a rendőrséget. 

A Pest Vármegyei Főügyészség a férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.