Hajtóvadászatot indítottak egy 14 éves késelő után, Balog Krisztofert nagy erőkkel keresik a rendőrök

Hajtóvadászatot indítottak a rendőrök egy fiú után, aki 12 éves korában úgy megkéselt egy gyereket, hogy áldozata hátába beletört a bicskája. A gyerek életveszélyesen megsérült, műteni kellett - erről a kisfiú nagyanyja beszélt a Tényeknek

A Debreceni Törvényszék a Blikkel azt közölte, hogy még 2022 novemberében az egyik délután három kiskorú fiú sétált hazafelé az iskolából Hajdúhadházon. Velük szemben érkezett biciklivel az akkor 12 és fél éves vádlott, aki odaszólt nekik és fenyegetőzni is kezdett megveréssel, megöléssel. A trió nem akart vitába keveredni, így továbbmentek, de az egyik kereszteződésben a vádlott ismét odament hozzájuk és az egyik fiút ököllel hasba verte. Szóváltás, majd dulakodás alakult ki közöttük, amelynek során a sértett is visszaütött, védekezett, majd a barátai felszólítására megfordult és mindhárman elindultak a lakásuk irányába. Ekkor a vádlott a nála lévő 40 milliméteres pengehosszúságú hegyes késsel kétszer közepes erővel hátba szúrta a sértettet. A társak észrevették, hogy a sértett vérzik, ezért őt gyorsan hazakísérték. A bal oldali szúrt sebzésben idegentest volt – a kés pengéje –, melyet az orvosok műtéti úton távolították el. A sértett sérülése nyolc napon belül gyógyult.

A most 14 éves Balog Krisztofert emberölés kísérlete miatt már elítélték, javítóintézetbe került, de onnan most megszökött. A rendőrök nagy erőkkel keresik.