Még a vécét sem használhatta egy nyár óta fogva tartott és terrorizált nő

A Tatabányai Járásbíróság a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben tartott ülésen 1 hónapra – 2024. október 20. napjáig – elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság álláspontja szerint a letartóztatás a bizonyítás veszélyeztetése, így különösen a sértett megfélemlítése, jogellenes befolyásolásának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indokolt. A végzés nem végleges, gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Az indítvány szerint a gyanúsított 2024. januárban összeköltözött a sértett nővel, a nő Kisbéri járásban lévő lakóhelyén. 

A gyanúsított 2024. július hónaptól az ingatlan bejárati ajtaját becsavarozta és nem engedte ki a sértettet a házból, továbbá megöléssel fenyegette meg a nőt abban az esetben, ha elmegy. A sértett 2024. szeptembertől kezdődően csak abban a helyiségben tartózkodhatott, ahol a gyanúsított is volt, a wc-t sem használhatta, hanem a szobában kapott egy kosarat a vizelete ürítése érdekében. A gyanúsított rendszeresen, napi szinten bántalmazta a sértettet, oly módon, hogy a haját kitépte, megpofozta, több alkalommal fojtogatta, késsel, ollóval, csavarhúzóval, baltával fenyegette.

2024. szeptember 19-én a gyanúsított a Kisbéri Kórházba ment vizsgálatra, ahova a sértett elkísérte, majd a kórház recepciósától kért segítséget.

A leírtakon túl a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2024. szeptember 19. napját megelőzően amfetamint és metamfetamint tartalmazó kábítószert szerzett meg, és fogyasztott el.