Megölte a temetőben, majd elásta barátját a bujáki férfi

A Nógrád Vármegyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés és kifosztás miatt emelt vádat egy harmincas éveiben férfival szemben, aki a bujáki temetőnél megölte, majd kifosztotta barátját.

A vád szerint a férfi és áldozata barátok és munkatársak voltak. 2023. április 22-én a sértett megkérdezte a vádlottat, hogy kapcsolatot tartott-e fenn az élettársával, amire a férfi igennel felelt. Aznap a vádlott a várandós feleségének azt hazudta, hogy a sértett megcsalja az élettársát, és a nővel el fog menni a faluból. A férfi este egy ásót és egy csákányt vitt ki a temetőbe.

Másnap a vádlott sürgős találkozóra hívta barátját, és a temetőnél a mobiltelefonján megmutatta az élettársával váltott üzeneteket. Ekkor a barátja számára kiderült, hogy megcsalták. Ezután bementek a bujáki temetőbe, ahol veszekedtek, majd a vádlott ököllel leütötte, és a 9 cm pengehosszúságú késsel kétszer mellkason, kétszer hason szúrta férfit azért, hogy ne tudja elmondani a vádlott várandós feleségének azt, hogy szexuális viszonyt folytatott mással. Az áldozat mobiltelefonját a vádlott elvette, és üzenetet küldött a férfi élettársának azzal, hogy elhagyja, illetve saját telefonjára, hogy elhagyja családját és gondoskodjon róluk.

Ezt követően a férfi az ásóval a sértettet fejen ütötte, a csákánnyal ásott egy gödröt, melybe belehelyezte a holttestet és földet lapátolt rá. A holttest gödörbe helyezése közben a sértett pénztárcája a földre esett, melyből a támadó elvett 60 000 forintot. 

A Nógrád Vármegyei Főügyészség a férfival szemben előre kitervelten elkövetett emberölés, valamint kifosztás bűntette miatt emelt vádat. Arra az esetre, ha a büntetlen előéletű férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség vele szemben 17 év fegyházbüntetés és 10 év közügyektől eltiltás kiszabására tett mértékes indítványt.

Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék dönt.