Összeveszett az italt hozó nőn két barát a festés után, életveszélyes késelés lett a vége

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és börtönbüntetés kiszabását indítványozta egy 59 éves férfival szemben, aki italozás után féltékenységből támadt barátjára, és egy késsel életveszélyesen megsebesítette.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett - aki román állampolgár - egy barátjukkal együtt kifestették a közös albérletük egy részét. A férfiak a munka közben is fogyasztottak alkoholt, majd dolguk végeztével tovább italoztak és beszélgettek. Este csatlakozott hozzájuk egy nő, aki hozott italt a társaságnak.  Mivel mind az elkövető, mind a sértett kapcsolatot akart kialakítani a nővel, a két erősen ittas férfi között szóváltás, majd dulakodás alakult ki. Ennek során az 59 éves férfi elővette a zsebéből a bicskáját, mellyel előbb kis erővel megvágta a másik férfi nyakát, majd kétszer hasba szúrta. Ezt követően a támadó elmenekült, társaik pedig mentőt hívtak az életveszélyes állapotban lévő sértetthez, akit kórházba szállítottak.

A Fővárosi Főügyészség a – jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló – férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. A főügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.