Palacsintáért könyörgött a 6 éves kislány a nevelőanyjánál, de helyette bántást kapott az apjától

Az Ajkai Járásbíróság kiskorú veszélyeztetésének bűntette és testi sértés bűntette miatt egy év nyolc hónap – végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte a 30 éves vádlottat, valamint két évre eltiltotta őt bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

A bíróság megállapította továbbá, hogy a próbaidő tartama alatt a vádlott pártfogó felügyelet alatt áll, továbbá kötelezte őt az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

A bíróság által megállapított tényállás szerint vádlott és felesége otthonukban közösen nevelték a vádlott előző kapcsolatából született – az elkövetés idején – 6 éves sértettet, valamint közös gyermeküket.

A férfi, miután a kiskorú sértett arra kérte az vádlott feleségét, hogy süssön neki palacsintát, majd a nő nemleges válasza után tovább könyörgött a palacsintasütésért, ideges lett, a kiskorú sértettet a kezénél megragadta, megszorította, majd az ágyra dobta, ahol a kiskorú sértett először a falnak esett, majd a földre. A vádlott bántalmazása következtében a kiskorú sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A kiskorú sértett nevelésére, felügyeletére és gondozására köteles vádlott az e feladatából eredő kötelességét a kiskorú sértett bántalmazásával súlyosan megszegte, mellyel a kiskorú sértett érzelmi és erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

A kiskorú sértettet azóta már nem az apja, hanem édesanyja neveli. Az eljárás során korábban mindvégig tagadó vádlott az előkészítő ülésen beismerte a bűncselekmények elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

Az ítélet jogerős.