Pintér Sándor levélben értesítette az iskolaigazgatókat, hogyan tudják távol tartani Magyar Pétert az intézmények kényes részeitől

Bemutatott egy levelet a Facebookon Hadházy Ákos, amit a Belügyminisztérium küldött jó néhány iskolaigazgatónak. Ebben az áll, hogy az intézményvezetőknek hogyan kell megakadályozniuk, hogy „az országgyűlési és európai parlamenti képviselők bejárják az iskolájukat, és esetleg megmutassák a leroggyant épületet (vagy esetleg hőmérőzzenek a tanteremben).” - vette észre a Szeretlek Magyarország.

Mivel a kórházakat végigjáró körútja után Magyar Péter azt ígérte, hogy az iskolákban is hasonló bejárást terveznek, nem nehéz összerakni, hogy az értesítés, ha névtelenül is, de részben a Tisza Párt elnöke ellen szól. Igaz, szólhat ugyanakkor éppenséggel Hadházy Ákosnak is, aki szintén előszeretettel mutatja be a visszásságokat az országot járva. 

Hadházy emlékeztet arra: a rendszerváltástól 2019-ig a képviselőknek joga volt minden állami intézménybe szabadon belépni. Az ellenzéki politikus szerint ez az egyik legfontosabb eszköz volt ahhoz, hogy a "legfőbb népképviseleti szerv" tagjaként, "nép képviselőjeként" a törvényalkotáson kívül az egyik legfontosabb dolgukat elvégezzék: ellenőrizzék az állam működését, a végrehajtó hatalom (a kormány) és az önkormányzatok munkáját, annak eredményét.