Segítséget kért egy kilencéves salgótarjáni kisfiú, miután az apja megverte az anyját

A Salgótarjáni Járási Ügyészség kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat egy 35 éves férfi ellen, aki kisfiuk előtt bántalmazta feleségét.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett házasságából két gyermek született 2013-ban és 2020-ban. Házasságuk az évek során megromlott, a rendszeres veszekedéseket 2022-re többször tettleges bántalmazás váltotta fel, aminek gyakran a gyermekek is tanúi voltak.

2022. április 25-én a férfi - miután a nő visszautasította a közeledését - egy fémből készült játékautóval dobta fejen a nőt, a dobással a szeme épségét veszélyeztetve. A sértett kezdeményezésére a Salgótarjáni Járásbíróság 60 napra megelőző távoltartást rendelt el a férjjel szemben, aki az előírt magatartási szabályokat sorozatosan megszegte, emiatt szabálysértési elzárást kapott.

A férfi 2022. május 10-én, Salgótarjánban megkérte feleségét, hogy vigye haza autóval. Idősebbik gyermekük kérésére a nő ennek eleget tett, de az utazás közben szóváltás alakult ki közöttük. A nő a sértegetések miatt félreállt az autóval, mire férje háromszor ököllel beleütött a jármű szélvédőjébe, ami pókhálósra tört. A sértett kérte a vádlottat, hogy szálljon ki, a gyermekükre tekintettel azonban tovább tűrte házastársa viselkedését, aki folytatta a szidalmazást, és többször megütötte a feleségét. A bántalmazott asszony megpróbálta felhívni a rendőrséget, azonban a férfi kikapta kezéből a mobiltelefonját és széttörte.

A nő hazamenekült, de a vádlott ide is követte, és egy csésze forró kávét öntött rá. A bántalmazásnak az vetett véget, hogy a 9 éves kisfiú segítséget kért a közelben lakó rokonoktól.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.