Sodrófával, kalapáccsal és késsel esett az élettársának egy 60 éves nő Budapesten

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és börtönbüntetést indítványozott egy nő ellen, aki több különböző eszközzel támadt élettársára közös otthonukban.

A vádirat szerint a 60 éves nő élettársi kapcsolatban élt a férfival egy XXII. kerületi lakásban. Mindketten rendszeresen italoztak, és 2024. elejére a hangos veszekedések mindennapossá váltak. 2024. január 12-én este ismét összevesztek, amely során a nő magához vett egy sodrófát és azzal tarkón ütötte az élettársát, aki védekezni próbált. Ekkor a támadó felvett a padlóról egy konyhakést, majd egy kalapácsot, és azokkal is bántalmazta a férfit.

A sértett súlyos sérüléseket szenvedett, azonban a bántalmazás a sértett életének kioltására is alkalmas lehetett volna.

A tragédia elmaradása a sértett sikeres védekező magatartásának, másrészt annak volt köszönhető, hogy egy velük lakó ismerősük értesítette a hatóságokat, így a sértett időben megkaphatta a szakszerű orvosi ellátást.

A Fővárosi Főügyészség a letartóztatásban lévő nőt emberölés bűntettének kísérletével vádolja. A főügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását, továbbá azt is indítványozta, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a nő nem bocsátható feltételes szabadságra.