"Szedje össze a bátorságát, üljünk le szemtől szembe" - Magyar Péter vitázni hívta a köztévébe Orbán Viktort

Tizennyolc vitatémát nevezett meg Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, amiről szerinte beszélni kellene egy Orbán Viktorral megtartott köztévés vitában.

Magyar Péter Facebook-bejegyzésében a következő témákat javasolta:

  1. Hogyan és miért tette hazánkat 14 év kormányzásával az Európai Unió legszegényebb és legkorruptabb tagállamává?
  2. Hogyan váltak a gyermekkori haverjai és a veje eközben az ország leggazdagabb embereivé?
  3. Miért nem csatlakozik Magyarország az Európai Ügyészséghez? Talán csak nem Tiborcz István szabadlábon tartása az oka ennek?
  4. Miért vesz 650 milliárd forintért felesleges irodaházakat a vejétől, miközben 130 pontból álló megszorítást jelent be, többek között a mentőknél, a MÁV-nál és az oktatásban?
  5. Miért teszik szisztematikusan tönkre az állami egészségügyet, miközben tízmilliárdokat költenek magánkórházak építésére? Miért költenek a magyar emberek egészségére kevesebbet, mint az uniós átlag fele?
  6. Miért züllesztik le a magyar közoktatást? Miért hiányzik több ezer tanár a rendszerből? Nem zavarja, hogy a magyar diákok eredményei évről évre romlanak a nemzetközi összehasonlításban?
  7. Miért állítanak le évek óta minden vasúti fejlesztést, miközben a hazai gördülőállomány átlagéletkora 45 év és sorra robbannak le és gyulladnak ki a mozdonyaink és a története során még soha nem késett ennyit a vasút?
  8. Hogy lehet, hogy 900 ezer nyugdíjas és több százezer magyar gyermek él a létminimum alatt?
  9. Hogy lehet, hogy még soha nem született ilyen kevés gyermek hazánkban?
  10. Mit szól ahhoz, hogy majd egymillió honfitársunk külföldön keresi a megélhetését?
  11. Mit gondol arról, hogy minden második fiatal azt tervezi, hogy elhagyja a hazáját?
  12. Elfogadhatónak tartja, hogy míg ön naponta szerepel a “köz”média élő adásában, addig a többmillió ember által támogatott legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét nem engedik be oda?
  13. Miért nem fogadják el a korrupcióellenes intézkedéseket és hozzák haza Brüsszelből a magyar embereknek járó 8000 milliárd forint uniós forrást? Ha ez a pénz nem kerülhet az oligarcháihoz, akkor ne inkább kerüljön a magyar emberekhez sem, ne tudja felhasználni a magyar egészségügy, az oktatás, a MÁV vagy a hazai családi vállalkozások?
  14. Miért duplázták meg a magyar államadósságot? Hová tűnt ez a több tízezer milliárd forint?
  15. Mitől omlott össze a 2024-és költségvetés? Hány megszorítást terveznek még idén bejelenteni?
  16. Hogy lehet az, hogy egy másodosztályú focista többszörösét keresi ma, mint egy tanár, egy ápoló, egy vízügyi szakember, vagy egy átlagos kormánytisztviselő? 
  17. Miért költenek százmilliárdokat évente aljas, hazug lejárató propagandára, miközben nem működik az állam és szétesnek a közszolgáltatások?
  18. Miért fél élő adásban vitázni a valódi ellenzék vezetőjével?

"Miniszterelnök úr, tudom, hogy az utolsó vita 18 éve nem sikerült jól, de szedje össze a bátorságát, üljünk le szemtől szembe és válaszoljon a honfitársainak a fenti kérdésekre." - zárta bejegyzését Magyar Péter.