TEK-esek fogtak el egy érdi férfit, aki éveken keresztül adott ki jogosulatlanul orvosi igazolásokat

Vesztegetés és más bűncselekmények elkövetése miatt indult eljárás egy érdi férfival szemben, aki éveken keresztül tevékenykedett úgy egészségügyi vállalkozóként, hogy nem volt orvosi végzettsége. Ennek ellenére megállapodást kötött egy idős orvossal, aki átadta az orvosi pecsétjét a gyanúsítottnak, valamint több biankó igazolás is volt nála.

Az elmúlt években a valódi orvos nevében eljárva számtalan foglalkozás-egészségügyi igazolást, vezetői engedélyhez szükséges orvosi igazolást és beutalót állított ki többnyire úgy, hogy az érintetteket meg sem vizsgálta, az orvos aláírását pedig ő hamisította az iratokra. Ezért személyenként 10–16 ezer forintot kért el, melynek felét az orvosnak adta át, miközben gondosan ügyelt arra, hogy a jól bejáratott rendszerük ne bukjon meg. Gyakran előfordult az is, hogy a 81 éves orvos kórházban feküdt, miközben a gyanúsított a bűncselekményt elkövette.

A rendőrség és a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai azonban lebuktatták a párost, és szeptember 18-án – tekintettel arra, hogy lőfegyverrel rendelkezett – a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el a 63 éves férfit. A lakásán tartott kutatáson igazolásokat, beutalókat és jelentős összegű pénzt foglaltak le.

Őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki B. Pétert vesztegetés, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt. Kezdeményezték a letartóztatását, amelyet a bíróság elrendelt.