Ukrán katona kritizálta a toborzóközpont munkatársait: sokuk részt sem vett a háborúban, mégis kemény eszközökkel toboroz

A 3. különálló rohamdandár egyik katonája kritizálta a területi toborzóközpontok intézkedéseit, mondván, hogy sok munkatárs saját maga részt sem vett a háborúban, mégis kemény eszközökkel toboroz, írja a Focus cikkére hivatkozva a Kárpáti Igaz Szó.

A Pitbull névre hallgató őrmester szerint az ilyen eljárások, amelyek során motiválatlan férfiakat küldenek a frontra, nem hatékonyak. Szerinte a katonai tapasztalat nélküli toborzóirodai munkatársak maguk sem értik a frontvonal valódi nehézségeit.

Emellett az ukrán katona azt is kiemelte, hogy sok civil helyett inkább tapasztalt rendőröket kellene a frontra küldeni, akik már rendelkeznek harci tapasztalattal.

„A toborzótiszteknek először maguknak kell felkeresniük a frontvonalat. Tudomásom szerint a legtöbben nem vettek részt a harcban, nem is tudják, mi az. Annyi a dolguk, hogy el kell fogniuk egy embert, ki kell pipálni egy négyzetet a papíron, és jelenteni kell a vezetőségnek” – mondta a katonatiszt.