„A brüsszeli gazda megvakarta a kutyus fejét, a többit mindenki láthatta” – Orbán Viktor először szállt bele látványosan Magyar Péterbe

Már százszor bebizonyítottuk, hogy nem ijedünk meg, ha az aktuális birodalom zsarol bennünket, tudjuk, hogy háborúba akarnak kényszeríteni bennünket - jelentette ki a miniszterelnök az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából, a Millenáris Parkban rendezett megemlékezésen szerdán.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: "Tudjuk, hogy háborúba akarnak kényszeríteni bennünket. Tudjuk, hogy ránk akarják sózni a migránsaikat. Tudjuk, hogy genderaktivisták kezére akarják adni a gyerekeinket."

A Tisza Pártra és Magyar Péterre utalva hozzátette: azt is tudják, hogy "megvan a kiszemelt bábkormány, megvan már a párt, amelyet a nyakunkba akarnak ültetni, és megvan az emberük is rá, igazi aláíró fajta, ideális jelölt egy bábkormány élére."

„Nem a ruha teszi a szabadságharcost, és nem a duma teszi a szabadságharcost, csak a tettek számítanak, a tettek pedig magukért beszélnek” – folytatta Orbán, és arról is beszélt, hogy az egész ország láthatta, hogy ki mit csinált az Európai Parlamentben. Míg állítása szerint a Fidesz a magyar érdeket, a magyar szabadságot védte az Európai Unió birodalmi politikájával szemben, a magyar ellenzék felajánlotta szolgálatait a birodalomnak. „Internacionalista hagyomány kiárulni a hazát és elárulni a családot. Régi ellenzék, új ellenzék, csak a címke változik. Ez az új is azt csinálja, amit a régi: idegeneket hív a magyarok ellen segítségül.”

„Az ellenzék új vezére ott ül az asztaluknál Manfred Weber mellett. Ez nem összeesküvés-elmélet, ez összeesküvés a gyakorlatban ország-világ előtt” – fogalmazott Orbán, majd hozzátette: „Egy új, 21. századi love story, a brüsszeli gazda megvakarta a kutyus fejét, a többit mindenki láthatta. Csak úgy áradt a szerelem.”

A miniszterelnök a híveit azzal tüzelte, hogy nem tűrhetik el, hogy Magyarországot újra bábállammá, Brüsszel vazallusává tegyék. „Mi győzünk, ők veszítenek, mi, magyarok meg tudjuk és meg is fogjuk csinálni, újra meg fogjuk csinálni.” (MTI / Fotó: Koszticsák Szilárd)