Egészen szürreális jelenet játszódott le az M7-es autópályán, a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia (videó)

Egészen szürreális jelenet játszódott le az M7-es autópályán a Kőröshegyi völgyhídon. Egy sofőr a terelésen átgázolt, majd mintha mi sem történt volna megállás nélkül tovább hajtott, ráadásul az sem tűnt fel neki, hogy rossz oldalon halad, ahol a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia, senki sem sérült meg - írja a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt

A történetnek van egy másik szereplője is, a Révész Trans KFT. egyik kamionsofőrje, aki az esetet észlelve hevesen villogtatni kezdett, figyelmeztetve az autósokat a figyelmetlen sofőrre. "Cselekedete példaértékű, köszönjük neki!Munkatársaink sem tétlenkedtek, útellenőr kollégánk, aki az esettől nem messze tartózkodott, azonnal értesítette a Rendőrséget, majd helyreállította a terelést, hogy a többi autós biztonságosan folytathassa az útját." - olvasható a bejegyzésben.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt felhívja a figyelmet:

  • A vezetéshez szükséges információk 90%-át a szemünkkel észleljük!
  • Átlagosan 10 sofőrből 8 a vezetés mellett valami mást is csinál menet közben! (cigarettázás, evés, ivás, pakolás, de akár a táj is elvonhatja  a vezető figyelmét)
  • A vezetés közbeni figyelmetlenség nagy részét a telefonozás okozza! 
  • Egy rövid üzenet elolvasása alatt akár 500 métert is megtehetünk. Ez olyan mintha fél kilométert letakart szemmel vezetnénk! 
  • Ha nem figyelünk, másodpercek kellenek csak és eggyel kevesebben érünk aznap haza. 

Ahol terelés van és le van zárva a sáv, az nem véletlen, mivel munkaterület - teszik hozzá.

"Továbbra is kérünk mindenkit, hogy tartsa be a szabályokat, mert nem csak a saját, hanem mások életét is veszélybe sodorhatják egy felelőtlen döntéssel vagy egy szabálytalan manőverrel!" - zárja bejegyzését Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.