Emberi ürülékkel megkent kenyérrel etették, verték és megerőszakolhatták gyermekeiket szüleik Porcsalmán

Hat kisgyereket megerőszakoltak a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Porcsalmán. A gyanú szerint vérszerinti szüleik bántalmazhatták őket szexuálisan. A két lányt és négy fiút tavaly emelték ki a családból, a legidősebb 11 és fél a legkisebb 6 éves volt. A szörnyűségek azután derültek ki, hogy a gyerekek elmondták a nevelőszülőknek a történteket.

A pár szomszédja szerint a család tisztességes volt. A nő a Tényeknek azt mondta, hogy a házban sokan megfordultak. Nem csak a szülők laktak együtt a gyerekekkel. Szerintük a beköltözők lehettek azok, akik bánthatták a kicsiket.

A nyomozás során felmerült, hogy nem csak a szülők folytathattak szexuális kapcsolatot a gyerekekkel. Az élettársakat júniusban tartóztatták le. Akkor az anya tagadta, hogy bántotta volna a gyerekeit, azt állította, hogy ő csak áldozat.

A szülőket azzal is gyanúsítják, hogy éheztették a hat kisgyereket, de volt, hogy patkányhúst adtak nekik, vagy emberi ürülékkel megkent kenyeret. Gyakran vesszővel, bottal, szíjjal verték őket, de a ház mögötti ólba is bezárták a kicsiket. Volt, hogy arra kényszerítették a fiaikat és lányaikat, hogy az utcára menjenek koldulni. A párnak több dolog miatt is felelnie kell majd a bíróságon.

A megalapozott gyanú szerint hatrendbeli 12. életévét be nem töltött személy sérelmére szexuális cselekmény végzése érdekében elkövetett emberkereskedelem bűntettével, hatrendbeli szexuális erőszak bűntettével, valamint hatrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével gyanúsíthatók megalapozottan – mondta Borsodi-Buss Emese a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője.