Felébresztették a mélyaltatásból a zebrán elgázolt 16 éves fiút

Az orvosok felébresztették a mélyaltatásból Ádámot - írta a veol.hu. A várpalotai fiú gyermekgázolás áldozata lett Székesfehérváron, és életveszélyes sérülései miatt mesterséges kómában tartották a kórházban.

Ádámot szondán keresztül etetik, mondta el fia állapotáról Beatrix, az édesanyja. Nagyon sok időbe telik majd, amíg a fiú állapota jobbra fordulhat a gyermekgázolás után.

Ádámot a kórházban kénytelenek szondán keresztül táplálni, mert nem tud nyelni. "A kérdésemre, hogy miért nem tud beszélni, az orvos azt mondta, mert agysérülése van" - magyarázta Beatrix. Gyermekét továbbra is az intenzív osztályon ápolják, az orvosok azt a tájékoztatást adták, hogy az állapota ideális esetben jobbra fordulhat, de sajnos az ellenkezője is megtörténhet. 

Az orvosok azt mondták, ha szállítható állapotba kerül a fiú, akkor egy rehabilitációs intézetbe viszik. "Tudom, érzem, minden jóra fordul, a fiam egy napon hazajöhet -" jegyezte meg az anya.

A rendőrség korábbi közleménye szerint a 16 éves fiút Székesfehérváron, a Deák Ferenc utca 2. szám előtt ütött el egy autó 2024. október 8-án 19 óra 5 perc körül. A jármű vezetője megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott a helyszínről. 

A rendőrök három órán belül megtalálták kocsit a városban. A sofőr végül önként jelentkezett a rendőrségen, ellene segítségnyújtás elmulasztása bűntett és közúti baleset gondatlan okozása miatt indult eljárás.

A baleset körülményeinek tisztázása érdekében további tanúk jelentkezését várja a Székesfehérvári Rendőrkapitányság. Kérik, hogy aki látta a balesetet vagy azzal kapcsolatban érdemi információja van, jelentkezzen személyesen a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon vagy hívja a 06-22/541-600-as telefonszámot. Bejelentést tehet továbbá a 112-es segélyhívón vagy névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában elérhető 06-80/555-111 Telefontanú zöldszámon.