Hamar elfogták az iskolai betörőt, cipőnyoma vezette az elkövetőhöz a körzeti megbízottat és a polgárőrt

Az orgoványi körzeti megbízott és a település egyik polgárőre közösen láttak el szolgálatot, amikor bejelentés érkezett arról, hogy valaki betört az általános iskolába - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

A páros az intézményhez indult, ahol az igazgató fogadta őket. A nő elmondta, hogy a tolvaj benyomta az épület egyik ablakát, bemászott, azonban a riasztó megzavarta és gyors távozásra késztette. Az iskolában felszerelt kamera rögzítette a betörőt, ám az éjszakai felvétel nem volt elég jó minőségű ahhoz, hogy azonosítható legyen. Kiderült az is, hogy nem először járt az épületben a tettes. Pár nappal korábban ugyanezzel a módszerrel jutott be, ám akkor nem üres kézzel távozott: több sportcipőt, laptopot és közel 20 ezer forintot zsákmányolt.

A rendőr kiszúrta, hogy a tolvaj cipőtalpának mintázata megmaradt a porban, majd követni kezdték a nyomot, ami egy ingatlanhoz vezette őket. A lakásban egy 18 éves férfit találtak, a lábán az egyik eltűnt sportcipővel. Átkutatták a házat, és ráleltek az ellopott holmikra, amiket lefoglaltak és később visszaadtak a tulajdonosának. Előállították a férfit a Kecskeméti Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki a lopás miatt.