Hét személy sérült meg Szentkirályon, miután egy szolnoki férfi egy útkereszteződésben nem adott elsőbbséget egy másik autósnak

A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető hét személy sérülésével járó balesetet okozott, ugyanis egy útkereszteződésben nem adott elsőbbséget egy másik autósnak.

A vádirat szerint a szolnoki férfi Szentkirályon autójával rá akart kanyarodni a Lakiteleket Szentkirállyal összekötő útra. A felhajtás során nem adott elsőbbséget a neki balról érkező személygépkocsinak, ezért a két autó összeütközött. Az ütközés következtében a vétlen jármű a bal oldali árokba sodródott és felborult, a vádlott autója pedig megpördölt a tengelye körül, de az úttesten maradt.

A baleset következtében a vádlott és utasa súlyos, maradandó fogyatékosságot eredményező, míg a vétlen autóban utazó öt személy – köztük két kiskorú gyermek is – könnyű sérüléseket szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azon KRESZ előírást, amely szerint az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla esetén az útkereszteződésben elsőbbséget kell adni a keresztező útról érkező jármű részére.

Az ügyészség a férfit maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.