Késekkel és kapával támadt volt menyükre egy borsodi házaspár a vonaton

A Szerencsi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak és nőnek az ügyében, akik késekkel és kapával támadtak volt rokonukra a vonaton.

A megállapított tényállás szerint a vádlottak késekkel és kapával felfegyverkezve megjelentek a taktaszadai vasútállomáson, ahol felszálltak egy személyvonatra. A vonaton a vádlott azzal fenyegette meg az ott utazó volt menyét, hogy megöli. A terheltek a késeikkel a fülke ajtaján lévő ablakot ütötték, de bejutni nem tudtak, mert a sértett és annak jelenlegi élettársa, valamint más utasok az ajtót fogták, kitámasztották. A vádlottak ekkor leszálltak a vonatról és a késeiket, valamint köveket próbáltak bedobni a fülke nyitott ablakán, majd a férfi vádlott a kapával ütötte a vonat oldalát. 

A cselekmény során személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett, azonban a vádlottak kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása megbotránkozást és riadalmat keltett a helyszínen.

A járásbíróság a vádlottakkal szemben társtettesként, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki.