Kishúgát küldte betörni egy nő Hévízen

A Keszthelyi Rendőrkapitányság nyomozói három órán belül azonosították és elfogták a testvéreket, akik egy hévízi vendéglátóhely bevételét lopták el - olvasható a rendőrség oldalán megjelent közleményben.

A sértett tett bejelentést október 9-én késő este arról, hogy betörtek a Hévízen lévő éttermébe, ahonnét 400 ezer forintot vittek magukkal.

A rendőrök elemezték a biztonsági kamerák felvételeit és adatgyűjtést is végeztek a helyszínen. Ekkor tűnt fel nekik a hasonló ügyek miatt már ismert elkövető és húga.

A két nőt zalaapáti otthonukban fogták el a nyomozók. Kiderült, hogy a 26 éves elkövető a gyermekkorú testvérét küldte be a vendéglátóhelyre, hogy lopja el az aznapi bevételt. A fiatal lány először egy fóliával lezárt teraszra mászott be, onnét pedig egy redőnyt feltolva a kiszolgáló pulthoz jutott. Magához vette az elrejtett pénzt és testvérével együtt távozott.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt hallgatta ki a kislány nővérét, akit őrizetbe vettek.