Közel hétmillió forinttal károsított meg több embert olcsó autógumik beszerzésének ígéretével egy Pest vármegyei férfi

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki két hónap alatt közel hétmillió forinttal károsított meg több embert olcsó autógumik beszerzésének ígéretével.

A vádirat szerint az elkövetőt már többször elítélték korábban azért, mert kedvező árú gumiabroncsok ígértével károsított meg másokat. Sőt a vádiratban foglalt cselekmény elkövetése alatt is folytattak ellene máshol ilyen jellegű cselekmények miatt eljárást.

A korábbi ítéletek illetve a már megindult újabb büntetőeljárás ellenére a vádlott 2023. április 30. és 2023. június 30. napja között közel hétmillió forintot szedett be olcsó gumiabroncsokra vágyó személyek megtévesztésével.

Az elkövető módszere minden esetben az volt, hogy a sértettekkel elhitette miszerint német kapcsolatai révén Németországból olcsón tud gumiabroncsokat beszerezni. Először kérte előleg elutalását, majd később további okokra - így például az abroncsok leszállítására használt trailer bérleti díjára - további összegeket kért. Azért, hogy meggyőzőbb legyen, a férfi még személyazonosító igazolványa és lakcímkártyája fotóját is elküldte a sértetteknek.

A megtévesztett személyek azután jóhiszeműen a kért összegeket át is utalták vagy utaltatták illetve volt, hogy készpénzben adták át a vádlott részére, aki mégsem szállította le a kért árut.

A Nagykőrösi Járási Ügyészség a férfivel szemben többrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat.