Magyar Péter szerint Orbán Viktorhoz és Tiborcz Istvánhoz képest Al Capone kezdő óvodás volt

"Mert ugye Tiborcz (saját lábán álló) István soha nem vesz igénybe állami segítséget irdatlan vagyonának összeharácsolásához…Nem elég, hogy közbeszerzéseken, nemzeti és uniós forrásokból sikerült százmilliárdokat behúznia a nemzet vejének, de még az adójogszabályokat is módosította Orbán Viktor az unokái apjának a kedvéért" – írta Magyar Péter Facebook-posztjában. A mára a Fidesz kihívójává vált Tisza Párt elnöke arra a hétfői cikkre utal, amelyről a 24.hu számolt be, hogy adóparadicsomi állapotokat teremtettek Tiborcz Istvánnak - hívta fel a figyelmet a Népszava.

Kiderült ugyanis, hogy a Varga Mihály pénzügyminiszter által nyolc éve, egy adótörvény-módosító csomag részeként tett javaslat az Orbán Viktor vejéhez tartozó BDPST-birodalmat segítette, s az elmúlt öt évben 30 milliárd forint körüli adókedvezményt realizáltak a cégcsoportnál.

Az említett törvénymódosítás szerint a magyarországi vállalkozások a műemléki épületek és a helyi védelem alatt álló ingatlanok felújításánál a beruházási érték kétszeresével csökkenthetik az adóalapjukat. A BDPST Zrt.-nél az adókedvezményből minden évben éppen annyit érvényesítettek, amennyire szükség volt ahhoz, hogy megússzák a társaságiadó-fizetést.

"Az Orbán-klán tagjainak nem kell Panamáig repülniük egy jó kis adóparadicsomért, egy éjszaka alatt megteremti nekik itthon a miniszterelnök, aki ugye pénz- és nőügyekkel nem foglalkozik. Nem elég, hogy 100 milliárdokat kap az apósától, de még az adófizetés alól is mentesítik" – írta Magyar Péter, hozzátéve: "Al Capone hozzájuk képest egy kezdő óvodás volt. 2026-tól változik a világ. Tiborcz Pista, készítsd a bukszád!"