Megvert egy embert az utcán, majd miután kihallgatták a rendőrök, egy buszsofőrre is rátámadt egy férfi Miskolcon

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt. Az elkövetőt - előző éjszaka elkövetett cselekménye miatt - gyanúsítottként hallgatták ki, de ahogy kijött a rendőrségről, megtámadott egy buszsofőrt.

A vádirat szerint az elkövető 2024. márciusában, éjszaka, Miskolcon, az utcán erősen ittas állapotban szóváltásba került egy férfival, akit hosszasan ütlegelte addig, amíg földre került. Ezután még többször megütötte és megrúgta. A sértett könnyebben sérült.

A férfit a bántalmazás miatt másnap hajnalban a rendőrség gyanúsítottként kihallgatta. Ahogy a vádlott  kijött a rendőrség épületéből, újabb italfogyasztás után vitát kezdeményezett a villamosmegállóban a villamospótló autóbusz vezetőjével. A sofőr felszólította, hogy szálljon le a járműről, mivel nincs menetjegye. A férfi erre fenyegette, majd amikor a buszvezető segítségkérés miatt elhagyta a járművet, utána lépett, kezét ütésre emelte, de a sértett megelőzte a támadást, ellökte magától, majd visszaszállt az autóbuszra.

Az autóbuszvezető közfeladatot ellátó személynek minősül.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.