Miután megmentették az életét, őrjöngve a mentőkre és a rendőrökre támadt egy fiatal nő Budapesten

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) védelmi tevékenységéből adódóan aktívan közreműködik a védett állomány sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt körözött személyek felkutatásában és elfogásában. Folyamatosan figyelemmel kíséri a korábban elkövetett hivatalos személy elleni erőszakos bűncselekményeket, és azokban az esetekben, amikor a gyanúsított tartózkodási helye ismeretlen, védelmi tisztjeink a rendelkezésre álló eszközök segítségével azonosítják be az illető hollétét.

Az intézkedések célja, hogy a felelősségre vonásuk érdekében biztosítsuk azoknak az elkövetőknek a büntetőeljárásban történő megjelenését, akik az állampolgárok védelmére felesküdött rendőröket a munkájukban verbális vagy fizikai erőszakkal akadályoznak, netán az életükre törnek - írta az NVSZ.

2019. május 22-én a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságának rendőrei a Dunából mentettek ki egy akkor 18 éves nőt. A nő többször elájult miután kiemelték a vízből, ezért mentőt hívtak hozzá. A mentőben azonban már sikoltozni, káromkodni kezdett és rátámadt a mentősökre és a rendőrökre. A fiatal nő ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás, azonban ő a büntetőeljárást folytató Fővárosi Nyomozó Ügyészséggel nem működött együtt, így idén júliusban elfogatóparancsot adtak ki ellene. Az NVSZ védelmi tisztjei a nő tartózkodási helyét beazonosították, így őt október 2-án a Készenléti Rendőrség munkatársaival Budapesten elfogták. 

2022 januárjában egy akkor 27 éves nő egy kiskunmajsai étteremben bódult állapotban őrjöngött, a vendégeket és a személyzetet zaklatta, ezért rendőri intézkedést kértek. A nő a kiérkező rendőröknek nem volt hajlandó igazolni magát, támadólag lépett fel és szidalmazta őket, ezért előállították. Ellene szintén hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás, de ő sem volt együttműködő a hatóságokkal, ezért a Kiskunhalasi Járásbíróság a körözését rendelte el. Az NVSZ védelmi tisztjei a Készenléti Rendőrség munkatársaival október 7-én Kiskunhalason elfogták.