Nappal, az utcán rabolt ki egy gyereket egy férfi Debrecen belvásrosában

Rablás bűntette miatt kell felelnie annak a férfinak, aki pénz átadására kényszerítette a 13 éves sértettet.

A vádirat szerint 2024. augusztus 6-án, 11 órakor, a férfi Debrecen belvásrosában észrevette a 13 éves sértettet. Megszólította és pénzt kért tőle, azonban a sértett ezt megtagadta, majd továbbment. A férfi nem hagyta ennyiben, követte a kiskorút. Mikor utolérte felszólította, hogy álljon meg. Ismételten pénzt kért tőle és közölte, hogy ha ennek nem tesz eleget, elvágja a torkát. A megfélemlített sértett a nála lévő 3.400 forintot átadta a vádlottnak, aki ezután elhagyta a helyszínt.

Az elkövetőt a bűncselekményt követően röviddel a debreceni vasútállomáson a rendőrök elfogták. Az élettársa táskájából előkerült a pénz, amit a nyomozó hatóság a későbbiekben kiadott a sértettnek. A vádlott élettársának nem volt tudomása arról, hogy a készpénz bűncselekmény elkövetéséből származik.

Az ügyben a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozott.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlott ellen rablás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban mértékes indítványként azt rögzítette, hogy amennyiben a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról, őt a járásbíróság 5 év börtönbüntetésre ítélje és 5 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.