Nincs próbaidő, börtönbe kell mennie annak a férfinak, aki életveszélyesen megsebesítette haragosát, majd gátlástalanul lopott meg fiatalokat

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a büntetés súlyosítását abban az ügyben, amelyben egy férfi a haragosát bántalmazta, majd gátlástalanul lopott meg fiatalokat.

A jogerős tényállás szerint a vádlott 2021. április 3-án, Sárkeresztúr utcáján összetalálkozott a sértettel, majd dulakodtak. A férfi egy karóval a sértett védekezésül felemelt kezét, továbbá a homlokát ütötte meg nagy erővel. A sértett közvetetten életveszélyes állapotot eredményező sérülést szenvedett.

A vádlott 2021. június 27-én, a székesfehérvári buszpályaudvaron beszélgetett a kiskorú sértettel. Kérte, mutassa meg az aranykarkötőjét, majd egy hirtelen mozdulattal a csuklójáról lecsatolta a 210 000 forintos ékszert és elszaladt. A vádlott 2021. december 7-én, ugyanezen a helyszínen egy másik sértettet arra kért, hogy a saját telefonján hívja fel a testvérét. A sértett beírta a vádlott által diktált számot, amikor az elkövető a 80.000 forintos készüléket kirántotta a kezéből és elfutott a helyszínről. A telefont a nyomozás során lefoglalták.

A Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat testi sértés bűntette, lopás bűntette és lopás vétsége miatt 2 év, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezést jelentett be.

A Győri Ítélőtábla egyetértett a fellebbviteli főügyészség álláspontjával. A vádlott büntetését 3 év, végrehajtandó börtönbüntetésre súlyosította, 3 év közügyektől eltiltásra is ítélte. Kötelezte 210 000 forint kártérítés és 256 000 forint bűnügyi költség megfizetésére.