Ok nélkül lövöldözött másokra a kocsijából egy férfi Tápiószentmártonon

A Nagykátai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki ok nélkül támad egy másik férfira vascsővel és gáz-riasztó fegyverrel.

A vádirat szerint az ittas elkövető előzmény nélkül jelent meg a sértett tápiószentmártoni lakóhelye előtt gépkocsijával, majd elővett egy kb. 1 méter hosszú vascsövet. A férfi a csővel a hazafelé tartó sértett felé indult kiabálva, aki bemenekült az ingatlanjára. Ekkor a vádlott visszaült az autóba és elment. Az elkövető rövid időn belül visszatért, és a kiskapuban álló férfi felé egy célzott lövést adott le egy a gáz-riasztó fegyverrel, majd elhajtott.

Később a sértett egy vendéglátóhely előtt találkozott ismerőseivel, de a vádlott ott is megjelent. Először csak kiabált a sértett felé, később azonban a társaság közvetlen közelébe hajtott, és az autóból kinyúlva a pisztollyal többször feléjük lőtt. A cselekmény miatt telefonon értesítették a rendőröket, akik a közelben elfogták az elkövetőt.

Az intézkedés során megállapították, hogy a férfi egyrészt ittasan, másrészt a vele szemben korábban kiszabott végleges hatályú járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezette az autóját.

A Nagykátai Járási Ügyészség a férfival szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, valamint az eltiltás alatti és az ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt is vádat emelt.