Orbán Viktor szerint Volodimir Zelenszkij győzelmi tervével nem lehet nyerni, ezzel csak veszíteni lehet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök győzelmi tervével nem lehet nyerni, ezzel csak veszíteni lehet, ezért mi ebben nem veszünk részt - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő elmondása szerint az EU két csoportból áll az ukrán háborúval összefüggésben: "vannak a többiek meg mi". Magyarország ugyanis a kezdetekkor bejelentette, hogy mi nem akarunk részt venni a háborús erőfeszítésekben, az EU többi országa pedig benne van a háborúban - jegyezte meg.

Valójában az EU úgy viselkedik, mint egy hadviselő fél - emelte ki, hozzátéve: Magyarország az elején világossá tette, hogy ez rossz stratégia, ezt a háborút nem lehet megnyerni, tárgyalások kellenek.

Elmondta: most az EU másik 26 országa döbbenten hallgatta Zelenszkij elnököt arról, hogy neki van egy győzelmi terve. "De hát eddig mije volt?" - tette fel a kérdést.

"Az, ami eddig tervként létezett, arról kiderült, hogy a vereség terve, most erről át akarnak váltani a győzelem tervére" - fogalmazott Orbán Viktor, hangsúlyozva: mi ebben nem veszünk részt. (MTI /Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)