Pálinkázás közben felhasította barátja nyakát egy férfi Aranyosapátiban, a gyilkosságot a nappaliban elhelyezett kamera rögzítette

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 20 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. 

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett azonos munkahelyen dolgoztak, illetve a magánéletben is baráti kapcsolatban álltak. A bűncselekmény napján a sértett felkereste aranyosapáti lakásán a vádlottat azzal a céllal, hogy a jelenléti ívet aláírassa vele, ezt követően pedig pálinkázni kezdtek, melytől egy idő után mindketten ittas állapotba kerültek, majd ismeretlen okból összeszólalkoztak. A vádlott több alkalommal arcon ütötte a fotelben ülő, az alkoholmérgezés szintjével határos ittassága miatt mozgásában akadályozott sértettet, felsőtestével ráhajolt, leszorítva tartotta, majd a magához vett zsebkéssel többször oly módon a nyakába döfött, hogy nem csupán megszúrta, hanem fel is hasította a sértett nyakát. A cselekménysort a nappaliban elhelyezett kamera végig rögzítette. A bántalmazást követően a vádlott a hálószobába ment aludni, a sértett pedig a sérülései következtében a helyszínen meghalt.

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.