Platós kisteherautóval lopott el több parkoló autót egy férfi Budapesten

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádirata alapján felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a 33 éves férfi, aki 2022-ben, egy platós kisteherautóval lopott el több parkoló autót Budapesten. Az ügyészség súlyosításért, végrehajtandó börtönbüntetés érdekében fellebbezett.

A vádirat szerint a vádlott idén tavasszal elhatározta, hogy egy általa használt platós kisteherautóval lop el parkoló gépkocsikat Budapest különböző kerületeiből. A vádlott a többnyire lezárt állapotban hagyott járműveket ismeretlen módszerrel kinyitotta, ezután a pár százezer forint értékű gépkocsikat felhúzta a kisteherautó platójára, majd elhajtott a helyszínről.

A vádlott ezzel a módszerrel 2022. március 9. és március 15. között összesen 4 gépkocsit lopott el. Az elvitt autók közül a vádlott kettőt a lakóhelyére szállított, ahol később mindkét jármű – ismeretlen körülmények között –  kigyulladt és teljesen kiégett. 

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a 31 éves férfit 4 rendbeli üzletszerűen, és ebből három esetben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolta, és vele szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a férfit 2 év, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre - pártfogó felügyelettel -  és 450 000 forint pénzbüntetésre ítélte, továbbá 3 esetben helyt adott a sértett kártérítési igényének.

Az ítélettel szemben a kerületi ügyészség fellebbezést jelentett be a letöltendő szabadságvesztés büntetésre kiszabása érdekében.