Présgéppel tömbösítette az eladásra szánt kokaint egy nógrádi férfi Budán

A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntette miatt emelt vádat egy budai lakásban 2022 augusztus közepén elfogott férfival szemben. 

A vádirat szerint a Nógrád vármegyei illetőségű 64 éves férfi 2022. áprilisától szívességi lakáshasználóként élt egy budapesti II. kerületi lakásban. A férfi elfogását megelőzően megélhetését biztosító legális jövedelemmel nem rendelkezett.

A férfi a kábítószer-terjesztői és fogyasztói körökben meglévő kiterjedt kapcsolatrendszerét kihasználva az életvitelét drogkereskedelemmel kívánta fenntartani. Az elkövető 2022 nyarán ismeretlen forrásból higított kokainport szerzett be, és azt egy présgéppel tömbösítve - továbbértékesítés céljából - a lakásában készletezte.

2022. augusztus 15. napján napközben a rendőrség a drogkereskedőt az otthonában elfogta és a kutatás során tőle a jelentős mennyiség mintegy hétszeresét elérő kokaint, valamint digitális mérleget, fóliázógépet, simítózáras tasakokat foglalt le. A rendőrök a lakásban megtalálták a kokain tömbösítéséhez használt, kokainnal és hígítóanyaggal szennyezett présgépet is.

A főügyészség a vádiratában a férfival szemben fegyházbüntetés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.