Súlyosabb büntetés várhat a biofű értékesítőre és a kábítószer-kereskedőre

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a pszichoaktív anyaggal visszaélés és kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntetőügyben a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést mindkét vádlott esetében fenntartotta.

Egy tizenkilenc főből álló kábítószer-kereskedő hálózat bukott le, melynek során két vádlott ügyét a bíróság elkülönítette.

A középkorú férfi a rendszeresen vásárolt biofüvet értékesítette tovább a fogyasztóknak, míg a nő a lakásán pakettolta és porciózta a kábítószert viszonteladók és fogyasztók részére.

A Pécsi Törvényszék az egyik vádlottat új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 2 év - végrehajtásában 4 év próbaidőre - felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A másik elkövetőt társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem és kábítószer prekurzorral visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért 2 év 10 hónap szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett. A férfival szemben letöltendő börtönbüntetést, míg a nővel szemben hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádhatóság.