Szalonokban szépülő vendégeket lopott meg egy többszörösen büntetett kecskeméti nő

A Kecskeméti Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás miatt vádat emelt egy többszörösen büntetett nővel szemben, aki szalonokban szépülő női vendégeket lopott meg.

Egy kecskeméti nő korábbi börtönbüntetéséből szabadulva elhatározta, hogy továbbra is lopásokból fog megélni. Idén áprilisban bement egy helyi műkörmös szalonba azzal az ürüggyel, hogy időpontot egyeztessen. A szalonban volt egy vendég, akinek a pénztárcája egy hátsó széken volt. Egy óvatlan pillanatban a vádlott a bukszát magához vette, és sietősen távozott. A tolvajnak azonban csak a készpénzre volt szüksége, mert a pénztárca és az okmányok egy nagyáruház mosdójából előkerültek.

Az elkövető néhány nappal később egy belvárosi kozmetikai szalonba tért be. A vendég a kezelőágyon feküdt, míg a kozmetikus a szomszéd helyiségben telefonált. Ezt kihasználva a vádlott felkapta a sértett retiküljét, amiben 28 ezer forint készpénz mellett értékes napszemüveg és mobiltelefon is volt. A sértett kérte a kárának megtérítését. 

A kecskeméti rendőrök a szalonok fosztogatóját néhány órán belül őrizetbe vették.

Az ügyészség a különös visszaesőnek számító nőt üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Az elfogása óta letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.