Szerbia miniszterelnök-helyettese azt állítja, merényletet készíthetnek elő Orbán Viktor ellen

Merényletet készíthetnek elő Orbán Viktor ellen, állította Alekszandr Vulin, Szerbia miniszterelnök-helyettese az orosz Nacionalnaja oborona című lapnak.

"Ami a Nyugat által kevéssé kedvelt politikusok személyes biztonságának fenyegetését illeti, meg kell jegyezni: korántsem véletlen, hogy Robert Fico szlovák miniszterelnök meggyilkolására kísérletet tettek, Ebrahim Raiszi iráni elnököt megölték, továbbá gyilkossági kísérlet zajlott Donald Trump amerikai elnökjelölt ellen is. Információt kaptunk arról, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök ellen is merényletet készítenek elő" - nyilatkozta a Népszava szerint a szerb miniszterelnök-helyettes.

Mint az Index beszámolójából kiderül, Alekszandar Vulin szerint az állítólagos merényletkísérlet mögött az áll, hogy az érintett politikusok mindegyike béketárgyalásokat szorgalmaz az orosz-ukrán háborúban. 

Az Oroszországban hivatalos úton tartózkodó külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, nincsen információja az ügyben. „Nem tudok ilyen próbálkozásról, de azt tudom, hogy jogi, pénzügyi és politikai támadások is érik a miniszterelnököt, a kormányt, az országot” - fogalmazott Szijjártó Péter az orosz állami hírügynökségnek, a Ria Novosztyinak.