Terrorban tartotta egy borsodi település lakosait egy szlovák férfi

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt. Az elkövető egy borsodi településen a lakókat bántalmazta, gépjárműveiket megrongálta, polgárőrökre és a polgármesterre is rátámadt.

A vádirat szerint a vádlott szlovák állampolgár, de életvitelszerűen egy borsodi településen lakik. 2023. november elején bement egy ház udvarára, az ott tartózkodó férfit leütötte, a földön rugdosta, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozott.

A férfi ugyanezen ingatlanba egy későbbi napon este ittas állapotban bekiabált, két nőt megöléssel fenyegetve, majd az éjszaka a ház előtt tartózkodó két nőt gázsprayvel lefújta.

Az elkövető november végén, este szintén ittas állapotban a ház udvaráról felszólítás ellenére sem volt hajlandó távozni, majd a az őt elküldeni akaró férfit megütötte, könnyebb sérülést okozva. A vádlott be akart jutni a lakásba, megpróbálta berúgni a bejárati ajtót, de mivel ez nem sikerült, az udvaron parkoló két gépjárművet megrongálta, mindegyikben milliós károk keletkeztek.

A férfival a polgárőrök intézkedtek, mivel éjszaka a ház előtt ittas állapotban kiabált. A férfi egyikük kezéből kiütötte a mobiltelefont és verekedésre hívta. Az időközben megérkező szintén polgárőr, de szolgálaton kívüli polgármesterre is rátámadt, többször mellkason ütötte.

Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést, Magyarország területéről kiutasítását indítványozta.