Tizennyolc sérültje van az Alsónemesapátinál történt balesetnek

Tizennyolc sérültje van az Alsónemesapátinál szombat éjszaka történt balesetnek, amelyben a 76-os főúton egy személyautó és egy autóbusz frontálisan ütközött - tájékoztatta a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap reggel az MTI-t.

Sznopek Veronika elmondta: egy személyautó kocsisort előzött a település közelében, de a manővert nem tudta befejezni, és frotálisan összeütközött a szemben szabályosan közlekedő autóbusszal. A menetrend szerinti járat az ütközés miatt az út menti árokban az odalára borulva állt meg, a személyautó összeroncsolódott.

A buszon utazó húsz ember közül 16-an sérültek meg, közülük egy ember súlyosan, míg a személyautóban utazó két embert is kórházba szállították, annak sofőrjét ugyancsak súlyos sérülésekkel.

A Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján arról számolt be, hogy az oldalára borult busz utasait zalaegerszegi és pacsai hivatásos tűzoltók mentették ki a járműből, a gépkocsiban utazó két embert pedig feszítővágóval tudták kiszabadítani. A helyszínre számos mentőautó érkezett.

A járműforgalom csak vasárnap kora reggel indulhatott újra ezen a szakaszon.